fbpx

Nu är det klart att Kairos Future och dess grundare och VD, Mats Lindgren, medverkar på eFörvaltningsdagarna 2016. Innehållet tar avstamp i nuet och siktar mot framtiden.

Kairos Future är det första svenska företaget som började med trend- och omvärldsanalys i Sverige. Företagets konsulter förekommer ofta i media där de uttalar sig om framtida trender. Företaget är inte enbart ett konsultföretag utan driver även trendforskning och framtidsspaning.

På företagets webbplats kan man läsa att Kairos i grekisk mytologi var möjligheternas och ögonblickets gud som bara kunde fångas när han var på väg emot betraktaren, men inte sedan han passerat. Just detta tar företaget fasta på och deras ledningsfilosofi går ut på att kundföretagen ska fånga ”Kairosögonblicket” när det uppenbarar sig och därmed vara med och bli ”framtidsmakare”.

Mats Lindgren kommer att avslöja såväl de hot som de möjligheter som framtidens verksamheter står inför. Detta med tanke på den snabba tekniska utvecklingen och att vi mer och mer går in i det som kan kallas ett ”tankesamhälle” kännetecknat av teknologi och transparens.

Mats Lindgren menar att vi även kommer att få bevittna turbulens och kraftig gravitation mot världens globala hot spots. En ny tillvaro där världens bästa Jepardy-spelare heter Watson och är en dator, världens smartaste elever bor i Shanghai, världens största ”hotellkedja” heter Airbnb och inte ens äger en bädd och där världens bilföretag funderar på hur städer ska se ut och vad de ska göra när alla fordon är självkörande och krockfria.

Mats Lindgren formulerar de frågeställningar som många säkert har:

– Vilka är krafterna bakom dessa processer? Vad kan vi förvänta oss på sikt? Vilka krav ställer detta på nationer och regioner? Och vad innebär det för de offentliga organisationerna? Vilka utmaningar och möjligheter står din verksamhet inför?

Några av svaren ges kanske på seminariet!

Bilden: Mats Lindgren, grundare och Vd Kairos Future. Foto: Kairos Future.
Skribent: Bo Höglander

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *